Adžić: Prije nekoliko dana pripremano ubistvo visokog funkcionera

Adžić: Prije nekoliko dana pripremano ubistvo visokog funkcionera


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Filip Adžić, iznio je alarmantne podatke o pokušaju ubistva jednog od visokih funkcionera koji se bavi sektorom bezbjednosti. Prema operativnim informacijama, napad je izveden s ciljem da se ugrozi borba protiv mafije u zemlji. Adžić je podijelio ove informacije tokom svog gostovanja na TV Vijesti.

“Imamo jasne informacije da je nedavno pokušano ubistvo u Crnoj Gori, a u vezi je s našim naporima u suzbijanju organiziranog kriminala i mafijaških aktivnosti. Radimo intenzivno na razotkrivanju ovog slučaja, ali još uvijek ne možemo otkriti identitet mete napada zbog toka istrage. No, želim naglasiti da ćemo uskoro podijeliti više informacija s javnošću kako bi bila upoznata s situacijom”, istaknuo je Adžić.

Ministar Adžić je također izrazio zabrinutost zbog pojedinih pravnika, nevladinih organizacija i političkih partija koje, prema njegovim riječima, otvoreno stoje na strani mafijaških krugova. Ta podrška kriminalnim strukturama dodatno komplicira napore vlasti u borbi protiv organiziranog kriminala i učvršćivanju vladavine prava.

Istraga ovog pokušaja ubistva je u toku, a ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore intenzivno radi na razotkrivanju svih detalja ovog ozbiljnog incidenta. Ministar Adžić naglašava da predmet još uvijek nije zatvoren i da će istraga biti nastavljena kako bi se pronašli svi odgovorni i privedeni pravdi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija