Dodik nervozno odgovarao na pitanje hoće li propasti Republika Srpska

Dodik nervozno odgovarao na pitanje hoće li propasti Republika Srpska


Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je za RTRS da je njegova obaveza da gradi najbolje odnose sa Srbijom i njenim rukovodstvom.

-Moje je da priznam legitimitet vlasti u Srbiji i mogu da posvjedočim da je ovo period najintenzivnije izgradnje. Mogu da posvjedočim i ne krijem da je Vučić podigao Srbiju i politički i ekonoski, infrastrukturno pogotoov. Pomaže Republiku Srpsku, ali i Srpska isto pomaže Srbiji u kapacitetu koji ima. Mi smo deset puta manji u potencijalu od Srbije, ali mi jesmo i možemo da budemo dobar partner, kazao je Dodik.

Dodik je kazao da će na inicijativu Republike Srpske 4. augusta u Banjoj Luci biti održana sjednica vlada RS i Srbije i da će isti dan u Prijedoru biti obilježen Dan sjećanja na stradale i prognane u akciji “Oluja”, prenosi Slobodna Bosna.

– Vučić 3. augusta dolazi sa delegacijom, imaćemo sastanke na kojima ćemo razgovarati o najvažnijim pitanjima u okviru sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, kazao je on.

Dodik je dodao da će biti razgovarano i o Christianu Schmidtu, odnosno, kako je rekao, o „izjednačavanju ocjene o Schmidtu koji nije visoki predstavnik“.

– BiH mora da funkcioniše kao zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda koja moraju biti jednako predstavljeni, a Republika Srpska je u najboljem statusno-političkom trenutku, kazao je on.

On je naveo da izjave da je Republika Srpska izolovana, nemaju uporište i da to nije tačno.

– Dokazao sam da nije. To dokazuje i nedavna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana i sastanci s njim. To dokazuju i moji jučerašnji sastanci sa Milanovićem i predsjednikom Srbije – rekao je Dodik.

-RS nikada nije imala bolje ekonomske pokazatelje. Inflacija djeluje, ali se borimo. Slušali smo priče kako će Republika Srpska propasti u martu, junu… sada neki kažu sigurno u martu sljedeće godine. Nećemo propasti ni u martu, Republika Srpska ne propada, kazao je Dodik.

Posebno je zanimljivo kako je tokom mirnog razgovora koji je trajao nešto više od 30 minuta Milorad Dodik počeo galamiti i nervozno mlatarati rukama kada je govorio o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.

Pogledajte video.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija