Bahato ponašanje inspektorice Sanje: “Dok mi operišu suprugu, inspektorica mi traži ovjerenu punomoć”

Bahato ponašanje inspektorice Sanje: “Dok mi operišu suprugu, inspektorica mi traži ovjerenu punomoć”


Pogledajte kako se bahato odnosi prema bolesnoj sugrađanki

ŠTA ĆE PODUZETI NAČELNIK OPĆINE CENTAR SRĐAN MANDIĆ:

“Dok mi doktori operišu suprugu, uglednu doktoricu u penziji, koja je i tokom agresije pomagala i liječila sve četiri ratne godine, stiže mi mail od inspektorice Plečko u kojem me obavještava da ja nemam PUNOMOĆ da šaljem obavijesti u ime supruge.

A obavijest koju sam uputio sileđijskoj inspektorici Sanji Plečko je bio nalaz doktora i fotos iz bolnice gdje se vidi da je teško povrijeđena i da ne može doći na sastanak sa ovom neljudskom državnom službenicom”

Stiglo nam je pismo čitaoca Elvedina K. (podaci poznati redakciji) koji je smatrao potrebnim da podijeli sa javnosti njegovo iskustvo sa Općinom Centar Sarajevo i njihovom inspektoricom Sanjom Plečko.

I uistinu, ovako ponašanje bahate inspektorice odavno nismo imali priliku čuti ni vidjeti. Neljudsko ophođenje prema sugrađanki u nevolji zaslužuje ne samo prezir već i hitnu reakciju načelnika Srđana Mandića koji bi se morao uhvatiti konačno sa ovakvim primitivnim odnosom prema ljudima koji žive u Općini Centar i sankcionisati neprimjereno ponašanje svojih službenika.

Pročitajte pismo koje je šokirani suprug uputio press službi Općine Centar i načelniku Srđanu Mandiću:

Poštovani,

želim da obavijestim načelnika Mandići zatražim njegovu reakciju na ovo nečuveno, u mojoj karijeri nezabiljaženo besčutno ponašanje inspektorice Sanje Plečko prema supruzi, doc. dr Nermini K. i meni, građanima Općine Centar.

Nakon što me je inspektorica Plečko pozvala (telefonski, dok smo bili na moru) dogovorili smo se vidjeti u općini zbog navodnih problema sa odvodom kišnice iz naše kuće (što je isto nečuveno, da nam inspektorica napravi ogromnu štetu u kući zablokiravši nam samovoljno cijev kojom izlazi kišnica iz oluka koja tu stoji 20 godina i ne čini nikakvu štetu. I to uradi samo nama iako u naselju uopšte nema kanalizacije, koju uredno plaćamo decenijama.

Općina Centar je mještanima naplatila do sada preko 300.000 KM pri izdavanju građevinskih dozvola, ali nije nam nikad postavila kanalizaciju).

Međutim, supruga, na čije ime se vodi kuća, je pala i višestruko slomila nogu i koljeno.

O tome sam mailom odmah obavijestio inspektoricu Plečko, poslao sliku iz bolnice i nalaz ljekara te naveo da ćemo sastanak morati odložiti zbog nužne operacije.

I onda slijedi šok.

Dok mi doktori operišu suprugu, uglednu doktoricu u penziji, koja je i tokom agresije pomagala i liječila sve četiri ratne godine, stiže mi mail od inspektorice Plečko u kojem me obavještava da ja nemam PUNOMOĆ da šaljem obavijesti u ime supruge.

Dakle, po ovoj sramotnoj izjavi ispada da sam ja trebao prekinuti operaciju i odvesti slomljenu ženu notaru ili u općinu da bi zadovoljila njene bahate zahtjeve. Trebali smo pustiti da supruga izgubi nogu, da bi zadovoljili sumanuti prohtjev očito pokvarene inspektorice Plečko.

Nečuveno.

Zar se tako odnosi državni službenik, koji platu prima od našeg novca, prema sugrađanki kad joj treba ljudska pomoć, a ne jalijaško ponašanje. Ovakav nehuman odnos državnog službenika ne pamtim. Postoje moralna pravila (bar kod onih pristojno odgojenih) koje je svaki državni službenik dužan da poštuje prema stranci, a ovo pokvareno ponašanje sigurno zaslužuje hitnu disciplinsku mjeru i sankcije.

Zato pitam da li će načelnik Mandić nešto poduzeti protiv ovakvih neljudskim službenika u općini koju vodi ili i on podržava “zakonsko opravdanje” inspektorice Plečko?

U išćekivanju vašeg odgovora  o ovom nehumanom ponašanju vaše službenice, saljem vam i našu prethodnu korespodenciju u prilogu.

Šokirani suprug Elvedin K.

U prilogu pogledajte korespodenciju sa ovom osobom (koja je kako nam javljaju izvori iz općine, mimo zakona, preko štele, zaposlena na mjesto komunalne inspektorice prije dvije godine iako nije imala potrebnu stručnu spremu) i njeno neljudsko ophođenje prema Sarajlijama.

Poštovani,

Ovim putem Vas obavještavam da, sukladno Zakonu o inspekcijama Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br.2/2017), pozvano lice je  dužno odazvati se pozivu inspektora ili izostanak opravdati u roku od 24 sata od dana prijema poziva.

Prema istom zakonu, smatra se da je dostavljanje poziva  izvršeno po isteku pet radnih dana po upućivanju poziva preporučeno putem pošte na adresu registra prebivališta ili boravišta, što je postupajući inspektor  učinio.

Obzirom da postupajućem inspektoru niste dostavili punomoć o zastupanju, niste ni stranka u postupku. Prema tome, sva korespodencija koju ste obavljali elektonskom poštom neće se cijeniti u inspekcijskom postupku.

S poštovanjem,

Dobar dan
javljam vam da je supruga pala i slomila nogu u koljenu. Operacija je zakazana za utorak vece kad se prof. Gavrankapetanovic vraca sa puta. On zeli da izvrsi operaciju kolegici jer je komlikovan lom.

Elvedin K.

U prilogu fotografije:


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija