Jakupović kritikovao ideju Mandića sa spomenik Bošku i Admiri: Neka ih Davor Sučić sebi pred kućom spomenuje

Jakupović kritikovao ideju Mandića sa spomenik Bošku i Admiri: Neka ih Davor Sučić sebi pred kućom spomenuje


Bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Vedran Jakupović i bivši član Naroda i Pravde Vedran Jakupović kritikovao je odluku Srđana Mandića da se u Sarajevu napravi spomenik Bošku Brkiću i Admiri Ismić.

Sarajevo će napraviti spomenik Bošku i Admiri

“Ovim činom bit će ispravljena dugogodišnja nepravda. Ljubavna priča o sarajevskom Romeu i Juliji obišla je cijeli svijet, a na ovaj način dobit će trajno obilježje na mjestu na kojem je tragično okončana”, kazao je načelnik Mandić.

Zvanično postavljanje spomen ploče planirano je za mjesec septembar na lijevoj obali Miljacke u neposrednoj blizini mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Davor Sučić frontmen grupe Zabranjeno pušenje, dao je saglasnost da se na spomen ploči ispišu stihovi njegove pjesme posvećene Bošku i Admiri.

Jakupoviću se nije svidjela ideja i kaže da Davor Sučić “sebi pred kućom spomenuje Bošku i Admiru”.

“Boška i Admiru nek Sula sebi pred kućom opjevava i spomenuje, a ne pred Grbavicom s koje smo pobjegli ispod noža. A i Srđan Mandić bi se mogao dozvati po istom pitanju”, napisao je Jakupović.

U komentarima na objavu mu se javio bh. pisat Zlatko Topčić koji kaže da su Boško i Admira “bježali na agresorsku stranu”.

“Ovo već postaje perverzno – veličanje i romantiziranje bježanja na agresorsku stranu i davanje imena ulica po pripadnicima agresorske vojske i njihovim, u najmanju ruku, dvojbenim postupcima”, napisao je Topčić, na šta se Jakupović složio i prokomentarisao kako je general Mehmed Alagić jedva dobio dio ulice Srđana Aleksića.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija