U Brčkom uhapšene četiri osobe i zaplijenjen kilogram i po droge

U Brčkom uhapšene četiri osobe i zaplijenjen kilogram i po droge


Službenici policije u Brčkom na prostoru distrikta su izveli akciju u kojoj su uhapsili četiri osobe i zaplijenili kilogram i po droge. Policija trenutno traga za jednom osumnjičenom osobom. Naime, provodeći planske istražne mjere i radnje na sprečavanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su jučer po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta i pod nadzorom Tužilaštva, proveli akciju kodnog naziva “Štit II”.

Kako su saopćili iz policije, akcija je provedena radi dokazivanja da je više osumnjičenih osoba počinilo krivično djelo neolaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Tokom akcije izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Brčko distrikta BiH, a izvršeni su i pretresi četiri osobe, šest stambenih objekata, jednog vozila i jednog motocikla i tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan kilogram i 502,536 grama opojne droge Marihuana, dvije drobilice, jedna digitalna vaga, šest komada mobilnih telefona, novac raznih apoena u iznosu od 16.740 konvertibilnih maraka, 3.455 eura 11150,00 HUF i 30 hrvatskih kuna, zatim razna dokumentacija i drugi predmeti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, saopćeno je iz policije.

U prostorije Policije privedeno je ukupno šest osoba nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četvorica uhapšena zbog osnova sumnje da su počinili već navedeno krivično djelo.

Također, za jednom osobom je raspisana potraga, dok će uhapšeni uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predati u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija