Sarajliji u Općoj bolnici CT pokazao prijelom vrata lijeve butne kosti. Poslali ga na KCUS zbog “tehničkog razloga”

Sarajliji u Općoj bolnici CT pokazao prijelom vrata lijeve butne kosti. Poslali ga na KCUS zbog “tehničkog razloga”


Pacijent iz Sarajeva, koji je bio povrijeđen, javio se 31. jula u Opću bolnicu „Dr. Abdulah Nakaš“, u pratnji svoje kćerke, žaleći se na strašne bolove u lijevom kuku.

Klinički pokreti su iznimno bolni i ograničeni. U prilogu nalaza je bio RTG koji pokaže mogući prijelom vrata lijeve butne kosti. Urađen je i CT, te indiciran operativni tretman.

Umjesto da pacijenta operiraju u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, ljekari navedene bolnice, ne pružaju pomoć unesrećenom pacijentu, navodeći, da se „operativni tretman ne može obaviti u njihovoj ustanovi iz tehničkih razloga“, te pacijenta – kako je vidno i nalaza Opće bolnice – šalju pacijenta na Kliniku za ortopediju KCUS-a!

Izvor portala Podlupom.ba navodi, da sve pacijente na kojima naprave loše operativne zahvate u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“, zbog teških komplikacija usljed opertivnog tretmana u Općoj bolnici, šalju na „remont“ na KCUS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija