Emotivni susret Nijaza Nanića s Murizom Memićem – Nije brat samo onaj što ti ga majka rodi

Emotivni susret Nijaza Nanića s Murizom Memićem – Nije brat samo onaj što ti ga majka rodi


“Jutros rano, dok sam ulazio u jednu od čaršijskih kafana, ugledah krajičkom oka čovjeka koji mi liči na Muriza Memića. U trenu sam pomislio da je Muriz došao u Bužim, na godišnjicu rahmetli Izeta. Nakon što sam se uvjerio da to nije Muriz, sjeo sam s prijateljima za jedan od stolova. Pili smo svoje piće i čavrljali o današnjem danu. Nakon nekog vremena, primjetio sam krajičkom oka čovjeka koji je prolazio pored našeg stola. I ponovo sam pomislio da je Muriz. Bio je to isti onaj čovjek kojeg sam vidio pri ulasku u kafanu”, ispričao je Nijaz Nanić o trenucima prije susreta.

Nijazu je zazvonio telefon, a na displeju je pisalo “Muriz Memić”. Obojica su se srdačno pozdravila, a Muriz je upitao je li u Bužimu ima kahve. Njihova spontana reakcija na susret otkriva koliko su bili bliski i koliko im je Izet značio.

“Ima li kahve u Bužimu?” pitao je Muriz.

“Vazda bilo”, odgovorio je Nijaz sa suznim očima.

Nijaz Nanić je ovaj emotivni susret podijelio s novinarima, naglašavajući važnost prijateljstva i bratske veze koja nadilazi krvno srodstvo. “Nije brat samo onaj što ti ga majka rodi”, rekao je Nijaz, izražavajući duboko osjećanje povezanosti s Murizom.

Izet Nanić je bio slavni komandant 505. Bužimske brigade 5. korpusa Armije RBiH, koji je izgubio život braneći domovinu tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija