Sudija ukinuo presudu kojom je Goran Bijelac (23) iz Pribinića kod Teslića osuđen na šest godina robije

Sudija ukinuo presudu kojom je Goran Bijelac (23) iz Pribinića kod Teslića osuđen na šest godina robije


Okružni sud u Doboju ukinuo je presudu kojom je Goran Bijelac (23) iz Pribinića kod Teslića osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Nerminka Begović, zamjenik predsjednika Okružnog suda u Doboju, objasnila je za Srpskainfo da je Okružni sud na sjednici drugostepenog vijeća donio rješenje kojim se uvažava žalba branioca optuženog i ukida presuda Osnovnog suda u Tesliću od 22. septembra prošle godine.

– Ukinuta je presuda kojom je optuženi Goran Bijelac oglašen krivim da je učinio krivično djelo ugrožavanje saobraćaja iz člana 402. stav 5 Krivičnog zakonika Republike Srpske – navodi se u odgovoru Okružnog suda piše Srpskainfo.

Inače, u ovom članu KZ precizirano je da će se učinilac koji je iz nehata izazvao nesreću, a u kojoj je nastupila smrt jednog ili više lica, kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom oduzimanja vozačke dozvole.

Bijelcu će ponovo suditi Osnovni sud u Tesliću.

– Odluka je otpremljena Osnovnom sudu Tesliću 1. avgusta 2023. godine na dalje postupanje – zaključila je Nerminka Begović, zamjenik predsjednika Okružnog suda u Doboju.

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Tesliću Bijelac je u septembru prošle godine osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak.

Nesreća se dogodila 15. avgusta 2020. oko 23.20 u mjestu Buletić, na magistralnom putu Banjaluka – Teslić.

U nesreći su učestvovali “audi A6”, koji je vozio optuženi Bijelac, i “fijat”, za čijim volanom je bio nastradali Zoran Livnjak.

Prema optužnici, vozač “audija”, optuženi Bijelac, u vrijeme teške nesreće bio je pod zabranom upravljanja vozilom “B” kategorije zbog ranije prebrze vožnje.

Vozač “audija” je trenutak prije nesreće u potpunosti prešao u suprotnu saobraćajnu traku i svojim prednjim desnim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio “fijata”.

Nakon direktnog sudara, na mjestu nesreće poginuli su majka i kćerka, Svetlana (37) i Dragana (19) Livnjak.

Teško povrijeđeni Zoran i njegova tada četvorogodišnja kćerka Sofija prebačeni su u UKC Republike Srpske. Zoran je, nažalost, podlegao par dana kasnije usljed teških povreda glave, a malena Sofija je preživjela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija