Pripadnici MUP-a TK zaustavili opasnog vozača Mercedesa. Kod njega pronašli pištolj i drogu

Pripadnici MUP-a TK zaustavili opasnog vozača Mercedesa. Kod njega pronašli pištolj i drogu


Policijski službenici SKP-e MUP-a TK-a, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, zajedno sa policijskim službenicima PU/PS Kladanj, a po naredbi Općinskog suda Živinice, jučer su zaustavili i pretresli vozača Mercedesa T.J. (66) nastanjenog u Hrvatskoj.

Prilikom pretresa, kod opasnog momka su pronađeni i privremeno oduzeti tri pakovanja u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira da opojnu drogu, pištolj kalibra 7,65 mm i mobilni telefon.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici navedenog Odsjeka.

Licu T.J. je oduzeta sloboda i isti će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija