Ostavke pod hitno! Šta je policija radila više od dva sata dok su tražili čovjeka kojeg su ”od ranije poznavali”!?

Ostavke pod hitno! Šta je policija radila više od dva sata dok su tražili čovjeka kojeg su ”od ranije poznavali”!?


Bosna i Hercegovina, region ali cijela Evropa sa šokom su posmatrali Instagram profil jednog vlasnika teretane iz Gradačca koji je snimao kako pred očima jednogodišnjeg djeteta likvidira svoju suprugu.

Nermin Sulejmanović koji je jutros likvidirao suprugu u Gradačcu i potom se dao u bijeg od policije pucao je kako je stigao. Likvidirao je oca i sina, turske državljane te ranio jednog  policajca, jednog muškarca i ženu. Javljao se ponovo na Instagramu, a onda nakon što je ostao opkoljen, oduzeo sebi život.

“Ko god me ikad prijavio policiji, nije dobro prošao. Možda nekog i nisam stigao, ali sad je kraj”, poručio je Sulejmanović u videu na Instagramu.

Snimka je nakon više od dva sata na Instagramu obrisana, profil ugašen, a građani i dalje u nevjerici nisu sigurni u svojim gradovima.

Kako je moguće da se ovaj čin desio nešto prije 11 sati, a ubica likvidiran tek dva i po sata kasnije? Zašto policija nije promptno djelovala i učinila sve da ubica već u par minuta bude savladan, te bude onemogućen njegov dalji pohod? Sulejmanović je na lajvu snimao kako likvidira Nevzetu Hećimović. Hoće li se oglasiti policija sa tačnim vremenom prve prijave ovog monstruoznog čina? Šta se čekalo? Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona se prije nekoliko mjeseci pohvalilo sa desetinama novih kamera na saobraćajnicama, vozilima presretačima koji mogu snimati i pratiti na desetine dešavanja u istom trenutku, kamere su na svakom kraju grada, ali je ubica mogao bez imalo pritiska da se javi sa svog mobilnog telefona i najavi nove likvidacije. Gdje je odgovornost?!

Pozivamo nadležnog policijskog komesara, šefa policijske smjene, ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da podnesu momentalne ostavke na svoja radna mjesta zbog nesposobnosti u obavljanju policijskog posla.

Od ranije poznat ”policiji”?

Sulejmanović je 2013. godine lišen slobode kao član velike narko-grupe na čelu sa Emirom Kodžagom. U okviru tadašnje akcije MUP-a TK, uhapšeno je 25 osoba ukupno. Godinu dana kasnije postao je poznat po tome što je pokušao prokrijumčariti 806 kilograma marihuane u Hrvatsku. Za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica 2016. godine, zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Ubijena Nevzeta je monstruma prijavila zbog nasilja koji vrši nad njom. Ko je čuvao Sulejmanovića? Ko je dopustio manijaku sa dosjeom da otvara objekte po Gradačcu?

Vrijeme je da građani Tuzlanskog kantona kažu dosta svim nesposobnim policajcima, tužiocima, sudijama.

U vrijeme kada policajac na sudu jer je zaustavio muža tužiteljice, isto kantonalno Tužilaštvo od ranije poznaje najsvirepijeg ubicu iz BiH u zadnjih 10 godina.

Ministar MUP-a TK Hajrudin Mehanović mora odmah podnijeti ostavku!



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija