25.01.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Kandidati za ministre i zamjenike u Vijecu ministara Bosne i Hercegovine stigli su u Parlament BiH gdje ce zastupnici danas glasati o njihovom imenovanju. Nenad Nesic, kandidat za ministra sigurnosti. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Nešić: “Blokadom projekata u RS-u ekonomsku štetu jednako trpi i FBiH”

Nešić: “Blokadom projekata u RS-u ekonomsku štetu jednako trpi i FBiH”


Neprihvatanje realnosti dejtonskog uređenja BiH od pojedinih bošnjačkih lidera, nesposobnost da uvaže druge i teže kompromisu, glavni je i jedini remetilački faktor u BiH, rekao je za banjalučki “Glas Srpske” ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić.

Dodao je da blokadom projekata u RS ekonomsku štetu jednako trpi i FBiH.

– Pa samo budale mogu likovati što je manje poslova i zaposlenih, kao i sredstava od PDV-a – rekao je Nešić i naveo je sve probleme u BiH produkovao strani faktor.

Istakao je da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća.

– Nažalost, politička nestabilnost za sobom nosi bezbjednosne izazove. Posljedica te unutrašnje retorike sijanja mržnje jesu pojedinačni incidenti koji su zabilježeni. Nakon dužeg perioda, produkovano je i buđenje “spavača” međunarodnih terorističkih organizacija. Zahvaljujući razbijanju “Sky” aplikacije nema nedodirljivih. Prema tim pojavama moramo imati nultu stopu tolerancije – naveo je Nešić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija