Foto: Gradacacki glas
Ostavili su svoju djecu zaključanu u kućama i spašavali žrtve pohoda: Hitna pomoć Gradačac, kapa do poda!

Ostavili su svoju djecu zaključanu u kućama i spašavali žrtve pohoda: Hitna pomoć Gradačac, kapa do poda!


I dok je cijela Bosna i Hercegovina i region pratila situaciju iz Gradačca u kojem se desila likvidacija tri osobe, te pokušaj ubistva još tri osobe, postojale su ekipe profesionalaca koje su imale zadatke na terenu, piše portal Crna-hronika.info.

Analiza policijske reakcije još će biti predmet rasprave, te blagovremenog i nesporednog djelovanja na pozive u pomoć onih koji su u nevjerici posmatrali jedan gnusni Instagram live prijenos.

,,Danas MI, HITNA SLUŽBA GRADAČAC I KOMPLETAN DOM ZDRAVLJA, ostavili svoje najmilije, djecu zaključanu u kućama, krenuli sa jednom namjerom SPASITI ŽRTVE krvavog pohoda, ne razmišljajući o svojim životima sjedajući u sanitetska vozila ne znajući da li ćemo doci živi u bazu, jer nam to nalaže NAŠA MEDICINSKA ETIKA !!!

Hvala ljudima koji vjeruju u nas, hvala i onim koji imaju “lijepe” komentare uvijek, nadamo se da će kroz ovaj nemio događaj uvidjeti da smo mi ljudi u bijelom koji spašavamo vaše živote bez obzira na okolnosti ! El Fatiha žrtvama 🕊🤲”, piše u tekstu Selma Ahmetašević.

Zadatak službe hitne medicine je da brzo i učinkovito odgovori na hitne medicinske situacije. U manjim mjestima, ove službe su često neopravdano zapostavljene, kako sa opremom i infrastrukturom, tako i sa ljudstvom i edukacijama.

S obzirom na udaljenost Gradačca od UKC Tuzla i svih prepreka sa kojim se suočava ova služba, kapa do poda svim uposlenicima koji su radili u momentima jednog od najgnusnijih zločina u novijoj historiji BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija