Je li se Trojka uspjela “nagoditi” sa Sebijom Izetbegović?

Je li se Trojka uspjela “nagoditi” sa Sebijom Izetbegović?


Bakir Izetbegović potvrdio je da će njegova supruga Sebija Izetbegović ostati na čelu Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) do isteka mandata prenosi raport.

To znači da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine neće pokretati njenu smjenu, iako su to obećali.

“Profesorica Izetbegović će obnašati funkciju direktora KCUS-a vjerovatno do januara iduće godine, i time će dovršiti dva mandata na toj poziciji.

Osam godina

U tih osam godina će kroz Klinički centar proći bukvalno milioni pacijenata, i sasvim sigurno su posvjedočili da su sav njen napor i borba bili u njihovu korist, da su u njenom mandatu konačno dobili uslugu i tretman kakav zaslužuju”, naveo je Izetbegović u razgovoru za Faktor.

Raport je već pisao da se špekulira da postoji dogovor između dijela Trojke i lidera SDA da se akademski osramoćena Sebija Izetbegović ostavi na KCUS-do regularnog kraja mandata.

A on istječe upravo početkom januara, kako to Izetbegović i govori.

Prema istim tim nezvaničnim informacijama, pregovorima da Sebija ostane na čelu KCUS-a, između dijela Trojke i Izetbegovića, posredovao je Osman Mehmedagić Osmica, koji je ponudio ili se pozvao na neke ranije ustupke iz vremena dok je bio šef OSA-e.

Prekršili obećanje
U svakom slučaju, Vlada FBiH i Trojka ovim su prekršili svoje prvo obećanje dato građanima – da će Sebija Izetbegović biti smijenjena.

Trojka je dobar dio svoje kampanje izgradila na realnoj i opravdanoj kritici Sebije Izetbegović, a sad upravo njoj i njenom suprugu daje alat za predizbornu kampanju.

To se vidi i po izjavi Bakira Izetbegovića, koji se hvali kako je kroz KCUS prošlo milione “zadovoljnjih” pacijenata, a svima im je “pomogla” njegova supruga.

Pored toga, pitanje je ulazi li Vlada FBiH u potencijalno krivično djelo, jer – zbog nagodbe sa Bakirom?! – na funkciji ostavljaju osobu koja ne ispunjava uvjete za nju.

Poznato je da je Univerzitet u Sarajevu ukinuo skoro sve akademske titule Sebiji Izetbegović jer ne postoje dokazi da je ikad polagala ispite, niti da ona uopće posjeduje diplomu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija