Nešić: Morat će se utvrditi veza policije i ubice u Gradačcu

Nešić: Morat će se utvrditi veza policije i ubice u Gradačcu


Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić rekao je da očekuje da istražni organi utvrde ko je napravio propust, odnosno da li je postojala saradnja zaposlenih u policijskim agencijama i ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca koji je bivšu suprugu ubio u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži “Instagram”.

Nešić je rekao Srni da postoje indicije da su određeni policijski službenici pomogli ubici da dođe do žrtve.

– Ne možemo amnestirati ni sudiju koja je, očigledno, na brzinu nedovoljno se posvetivši ovom slučaju, donijela odluku da odbaci žalbu žrtve i da ne prihvati zahtjev za izricanje odluke o zabrani prilaska – napomenuo je Nešić.

On je naglasio da se ovakve stvari ne mogu zanemarivati i da odgovorni moraju biti identifikovani.

– Prije svega želim da izrazim najiskrenije saučešće porodicama žrtava zbog ovog svirepog zločina, nakon kojeg normalan čovjek može samo da zanijemi. Nažalost, ovakve stvari se sve češće dešavaju i u svijetu, i u regionu, i kod nas – rekao je Nešić.

On je naglasio da je ogromna odgovornost na svima koji učestvuju u dešavanjima u društvu, od centara za socijalni rad, policije, pravosudnih organa, do svih drugih nadležnih institucija.

– Činjenica da je ovaj svirepi i krvavi pohod putem društvenih mreža pratilo više od 15.000 ljudi govori o tome da zaista moramo povesti daleko više računa o mentalnom zdravlju našeg društva, da bismo sociopsihopate prepoznali na vrijeme i spriječili slične tragedije – rekao je Nešić.

On je istakao da je ovo veliko upozorenje cijelom društvu da se još jednom pokaže da sistem funkcioniše, da se vidi gdje se zatajilo i da se ovako nešto, koliko je moguće, više ne dešava.

– Moram da kažem da je teško ljudima koji rade u sistemu, policiji, pravosudnim institucijama, agencijama za provođenje zakona, centrima za socijalni rad da “uđu u nečiju glavu”, jer niko ne može znati kada nekome može pasti na pamet da učini nešto loše ili izvrši ovako monstruozan zločin – napomenuo je Nešić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija