Sarajka (76) uvijek pokupi otpatke koje bacaju drugi: Sine, ne mogu gledati smeće. Želim da su nam parkovi budu lijepi

Sarajka (76) uvijek pokupi otpatke koje bacaju drugi: Sine, ne mogu gledati smeće. Želim da su nam parkovi budu lijepi


U javnosti možemo čuti kako Sarajevo nikada nije bilo prljavije, a vrlo rijetko se upitamo koliko svojim ponašanjem doprinosimo tome.

Da ima svijetlih primjera u tolikom sivilu pokazuje 76-godišnja Almasa sa Alipašinog Polja iz Sarajeva koja ujutro kada izađe iz svog doma da iznese smeće obavezno počisti otpatke sa zelenih površina koje su joj usput, ali i u drugim priikama. Jutros je kupila otpatke i suho lišće sa parkinga.

Kaže strah je ako opet bude velike kiše da se ne začepe odvodi.

“Sine, ne mogu gledati smeće. Ne volim kada je neuredno, želim da su nam parkovi budu lijepi, zeleni, čisti. A šta bi bilo vozačima kada ostavljaju svoja vozila na parkinzima da pokupe smeće koje vide, svima bi nam bilo ljepše. Izašla sam da bacim smeće i istresem iz džezve toz od kahve”, govori za Faktor Almasa dok se spremala da baci smeće koje je pokupila sa parkinga.

Pozvala je sugrađane da čuvaju pririodu.

“Puno toga je i do nas. Trebamo da čistimo iza sebe. Da pokupimo otpatke kada god smo u mogućnosti da ne čekamo jedni na druge”, poručila je Almasa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija