Umjesto u zatvor ide u fotelju!? SDA želi da Fadil Novalić bude gradonačelnik Gradačca!?

Umjesto u zatvor ide u fotelju!? SDA želi da Fadil Novalić bude gradonačelnik Gradačca!?


Crnolistaš i osuđeni bivši premijer FBiH i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Fadil Novalić navodno je pristao na kandidaturu za gradonačelnika Gradačca.

Ovu informaciju objavio je portal Gradačački glas navodeći da su u užem krugu kandidata i trenutni ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović, zastupnik u Skupštini TK i predsjednik GO SDA Gradačac Bahrudin Ahmetagić, kao i Senad Vuković, dugogodišnji pomoćnik gradonačelnika Gradačca i uposlenik Gradske uprave.

Kako se saznaje, ubrzo će biti odlučeno ko će od ova četiri kandidata u borbu za osvajanje pozicije prvog čovjeka Gradačca.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom osudio federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F.H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa, dok je federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Novalić je presudom, koju je izrekao predsjedavajući Sudskog vijeća Branko Perić, osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija