Oglasila se osoba koja radi web stranicu od 70.000 KM: “Do sada utrošeno samo 24.570 KM”

Oglasila se osoba koja radi web stranicu od 70.000 KM: “Do sada utrošeno samo 24.570 KM”


Šef Kluba vijećnika Naše Stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt oglasio se nakon što je Općinski odbor Naroda i pravde prozvao načelnika Srđana Mandića zbog, kako su rekli, najskuplje web stranice općine Centar koja je plaćena više od 70.000 KM.

Iz NiP-a su naveli da je Mandić naručio izradu web stranice za nevjerovatnu cifru i to uradio od preduzeća čiji je partner i menadžer prodaje Girt, Mandićev drug i najglasniji protivnik opoziva.

NiP šutio dvije godine zbog web stranice od 70.000 KM, a sada traže istragu tužilaštva

“Glasni borac protiv opoziva i prepošteni Girt već skoro 12 godina radi u Promotimu, a slike po društvenim mrežama sa upravljačkom strukturom ovoga preduzeća, Aldi Halilovićem i Rankom Tankošićem ni ne krije. Potrebno je istaći da je najprije sa istim ponuđačem 25.03.2023. godine zaključen direktni sporazum za održavanje stranice, a potom isti ponuđač, Girtov poslodavac, prolazi na javnom tenderu u julu mjesecu za iznos od 70.200 KM.”, kazali su iz NiP-a.

Girt je na to istakao da firma Promotim radi sa Općinom Centar Sarajevo 15 godina te da je radila i prije mandata Mandića.

“Firma Promotim, čiji sam zaposlenik, sa Općinom Centar Sarajevo radi 15 godina i radila je sa svim načelnicima. Kada je saradnja započeta ja sam živio u Turskoj. U Bosnu i Hercegovinu sam se zastalno vratio 2011. godine, kada sam postao uposlenik firme”, naveo je Girt.

Naglasio je da je po profesiji međunarodni tekstilni agent i da se samo time bavi.

“Nikada nisam radio u IT industriji, nemam nikakve veze sa ugovorima Općine Centar i firme Promotim. Nisam ovlašteno lice u Promotimu, nisam učestvovao u pregovorima i poslovima firme. Tražit ću da se svaka javna nabavka provjeri i svi moraju biti jednaki pred Zakonom”, zaključio je.

Stiglo opravdanje Mandića: “Web stranica od 70.000 KM nije obična”

Podsjećamo, iz Mandićevog kabineta su naglasili kako je do sada za stranicu utrošeno 24.570 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija