Provokativni poziv da građani u RS-u blokiraju saobraćaj na entitetskoj liniji

Provokativni poziv da građani u RS-u blokiraju saobraćaj na entitetskoj liniji


Promotivnim spotom pod nazivom “Granica postoji”, izazvali su tenzije naglašavajući da Republika Srpska graniči sa “tamnim vilajetom gdje nema pravde ni prava za Srbe”. Građani RS-a su pozvani da sutra dođu do entitetskih linija u BiH i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Ovaj korak ne samo da nastavlja niz napetosti, već i korača preko granice ukusa i prihvatljivosti. Spot se ne libi da stvori atmosferu neprijateljstva i negodovanja prema drugim dijelovima države. “U Sarajevu nema mjesta za Srbe ni kada požele prošetati. Iako tvrde da podržavaju prava, provode nepravdu”, stoji u spotu.

Navodi o “granici” između entiteta su krajnje opasni, jer granice postoje samo među državama. Pokušaji da se stvori ideja o fizičkoj granici između bh. entiteta podstiče neprijateljstvo i služi kao izvor potencijalnih sukoba.

Važno je naglasiti da politički lideri imaju odgovornost da umire napetosti i traže konstruktivne puteve za rješavanje sporova. Umjesto da hrane antagonizam, trebali bi se usredsrediti na zajedničke interese i saradnju koja bi koristila svim građanima. U suprotnom, ovakve provokacije i podsticanje neprijateljstva mogu donijeti samo štetu i destabilizaciju cijelog regiona.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija