“Ovo je udar na cijelu BiH, na inteligenciju”

“Ovo je udar na cijelu BiH, na inteligenciju”


Premijer RS Radovan Višković se pridružio građanima na međuentitetskoj liniji u Istočnom Sarajevu na protestu podrške rukovodstvu RS nakon optužnice Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika, predsjednika RS i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS.

Višković je iznio optužbe na račun visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta za kojeg Višković i dalje tvrdi da je nelegalno izabran iako su ove tvrdnje davno opovrgnute iz međunarodne zajednice.

“Mi najbolje znamo kako ovdje treba da živimo i mislim da je poslije 30 godina nesretnog rata koji se ovdje dešavao da brigu za ovu zemlju preuzmu legalno izabrani zvaničnici u ovoj zemlji. Strancima treba da se zahvalimo, neka idu svojoj kući, neka uređuju ono što trebaju u svojoj zemlji.

Ne možete ovdje doći i reći ja sam od danas ovdje zakon. Onda se postavlja pitanje čemu izbori u ovoj zemlji. Ovo je udar na cijelu BiH, ne samo na RS. Ovo je udar na inteligenciju”, rekao je Višković.

“Očekujemo da Srbi dođu i pokažu da postoji mogućnost javnog okupljanja i da to što su oni Odbru za zaštitu prava Srba zabranili okupljanje u federalnom Sarajevu da se to ipak može održati u srpskom Sarajevu“, rekao je Radanović.

Radanović je dodao da je Sarajevo jednonacionalno.

“Tamo žive samo muslimani. Srbi su tamo kao ikebana, oni ne mogu tamo da se mirno okupljaju. Moramo čuvati Republiku Srpsku zato što je ona garant naše sigurnosti“, rekao je Radanović


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija