Umjetna inteligencija i budućnost poslova: Koje će profesije biti zamijenjene?

Umjetna inteligencija i budućnost poslova: Koje će profesije biti zamijenjene?


Umjetna inteligencija predstavlja revolucionarnu silu koja oblikuje budućnost rada i zapošljavanja. Ova tehnologija je napredovala velikim koracima, postavljajući se kao ključni faktor u mnogim industrijama. U ovom članku ćemo istražiti kako će UI utjecati na tržište rada i koje poslove bi mogla zamijeniti.

Infografika koju ćemo analizirati pruža uvid u to koje poslove bi umjetna inteligencija mogla ugroziti, a koje će vjerojatno ostati netaknute. Prema istraživanjima, oko dvije trećine poslova suočava se s potencijalnim zamjenama UI, dok neka zanimanja, poput poslova čišćenja, održavanja i popravaka, ostaju stabilna.

Jedna od ključnih industrija koja bi mogla doživjeti velike promjene su uredski poslovi. Automatizacija i kognitivne tehnologije omogućuju brže i preciznije izvršavanje mnogih zadataka, što bi moglo rezultirati smanjenjem potrebe za ljudskim radnicima u administrativnim sektorima. Također, stručna zanimanja kao što su pravo, arhitektura i finansije nisu imuna na utjecaj UI.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija