(FOTO) Goran Simić iz Orašja ulovio ribe od 33,8 kg: “Sve ulovljeno u BiH”

(FOTO) Goran Simić iz Orašja ulovio ribe od 33,8 kg: “Sve ulovljeno u BiH”


Ribar i član ribarskog društva “Šaran” iz Orašja Goran Simić je u svega nekoliko dana upecao šarane i amuri od 30 do 33,8 kg. Kako kaže za portal Crna-Hronika svi su upecani u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini na lokalitetu jezera Smoluća, Žabar i Pelagićevo.

Njegova ekipa zove se “CT stručnjaci”.

U roku od 9 dana ma sva tri jezera upecao je u tri navrata velike primjerke šarana i amura. Kako nam je potvrdio Goran sve ribe su puštene tj vraćene u vodu.

“Sve ribe su uhvaćene sa štapom. Oboren je i rekord na jezeru Žabar gdje sam ulovio Amura od 33 kilograma. U 9 dana sam posjetio sva tri jezera i Smoluću, i Žabar i Pelagićevo i evo šta sam ulovio. Borba sa izvlačenjem ribe iz vode je trajala od 30 do 40 minuta, zavisi od ribe.

Sutra putujem za Italiju na jezero Ghost Park na međunarodno takmičenje koje traje 6 dana. To je jedno od najjačih takmičernja u Evropi a tu su nagrade velike kao i ulozi. Bosna i Hercegovina ima dobre ribare gdje ćemo zajedno osvijetlio obraz bh. ribolova” – izjavio je Goran Simić za portal Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija