(VIDEO) Sarajevom prošla svadbena kolona sa srbijanskim zastavama: Nije bilo incidenta niti kazne od policije

(VIDEO) Sarajevom prošla svadbena kolona sa srbijanskim zastavama: Nije bilo incidenta niti kazne od policije


Općepoznato je da su vikendi, naročito u ljetno doba u našoj zemlji, pao i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvijek bili doslovno popunjeni terminima za vjenčanja.

Izuzetak nije bio ni ove septembarske subote i ništa ne bi bilo čudno da kroz grad Sarajevo nisu prošli svatovi sa srbijanskim zastavama.

Čitatelji portala Crna-Hronika zabilježili su svatove od Ilidže pa do Alipašinog polja koje su na svojim vozilima imali zastavu trobojke i zastavu Republike Srbije. Kako saznajemo, nije bilo incidenata a ni kazni od strane MUP-a Kantona Sarajevo.

Ako zastava sa ljiljanima u Republici Srpkoj predstavlja provokaciju, kako ćemo nazvati isticanje srbijanske zastave u centru Sarajeva?

Pogledajte video:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Treba napomenuti ovom prilikom da policijski službenici MUP-a Republike Srpske svakodnevno kažnjavaju Bošnjake koji na svojim automobilima imaju zastavu sa ljiljanima, bilo da su krenuli na svadbu, veselje ili na fudbalsku utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Takav slučaj zabilježen je i jučer kada su dva vozača novčano kažnjena zbog isticanja zastava na svojim automobili u Doboju koji su krenuli prema Zenici kako bi gledali fudbalsku utakmicu Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna.

Pripadnici MUP-a RS izdali su prekršajne naloge po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Sankcionisana su lice za koje je utvrđeno da su na svojim vozilima istakli zastavu Federacije BiH koja je zabranjena odlukom Ustavnog suda BiH od 2007. godine, rečeno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije su pozvali građane “da se uzdrže od nepotrebnih provokacija i da svojim ponašanjem ne doprinose izazivanju unemirenosti građana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija