Dušan Jovanović
Hitmeni iz Srbije htjeli likvidirati visokorangiranog pripadnika MUP-a KS koji je radio na SKY predmetima?

Hitmeni iz Srbije htjeli likvidirati visokorangiranog pripadnika MUP-a KS koji je radio na SKY predmetima?


U nedjelju, 17.09., pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su u “Sarajevo Toweru” na Pofalićima lišili slobode Dušana Jovanovića i Darka Dulovića.

Jovanović i Dulović, inače plaćene ubice iz Srbije, uhvaćeni su u Sarajevu sa lažnim identifikacionim dokumentima Bosne i Hercegovine.

MUP KS iznio detalje hapšenja Dušana Jovanovića i Darka Dulovića

MUP KS je akciju provala uz saradnju sa Obavještajno-sigurnosno agencijom (OSA) i Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA).

Prema informacijama, iako su koristili lažne bh. dokumente, još uvijek se ne zna kako su ušli na teritorij Bosne i Hercegovine.

Istraga MUP-a KS o tome kakav su zadatak imali Jovanović i Dulović još uvijek traje.

Prema još uvijek nezvaničnim informacija do kojih je došao portal Crna Hronika, Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenik (identitet poznat redakciji, ali zbog njegove sigurnosti ga nećemo objaviti) se bavio SKY predmetima.

Podsjetimo, Jovanović se dovodi u vezu sa Darkom Šarićem i Veljkom Belivukom.

Ime Dušana Jovanovića spomenuto je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

“Marko Mijković mi je rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića”, posvjedočio je Hrvatin.

Darku Duloviću se ranije sudilo za likvidaciju Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Tokom postupka Dulović je bio u bjekstvu. Krajem decembra prošle godine Viši sud u Beogradu ga je oslobodio odgovornosti da je 19. juna 2018. na Autokomandi pomagao u likvidaciji pripadnika “škaljarskog klana” Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja Luke Bojovića.

Prema optužnici, Dulović se teretio da je svoju “reno lagunu” pozajmio nepoznatom muškarcu koji je koristio taj auto u Bosketovoj likvidaciji. Isti automobil je hitmen koristio i kad je, uoči zločina, na novobeogradskom buvljaku kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip.

Dulović je, inače, četiri mjeseca poslije likvidacije Milića lišen slobode u BiH i izručen Crnoj Gori radi izdržavanja dvoipogodišnje kazne zbog trgovine heroinom, poslije čega je pušten na slobodu i od tad mu se gubi svaki trag. Takođe je odranije poznat i srpskoj policiji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija