Detalji nesreće u Crnoj Gori: Šiblje spriječilo propadanje autobusa

Detalji nesreće u Crnoj Gori: Šiblje spriječilo propadanje autobusa


U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnom putu Cetinje – Budva u Crnoj Gori, autobus firme “Papović” sletio je sa kolovoza i završio u provaliji dugoj 15 metara. Nesreća se dogodila na putu između Obzovice i Brajića. Najmanje dvoje je poginulih, dok su mnoge osobe pretrpjele lakše i teže povrede.

Prva informacija iz Uprave policije je sugerirala da je u nesreći poginulo troje ljudi, ali su medicinski timovi kasnije ustanovili smrt dvoje putnika. Osim toga, više od 17 osoba koje su lakše povrijeđene prebačeno je u bolnicu na Cetinju, dok je jedna osoba sa ozbiljnijim povredama transportovana u Klinički centar u Podgorici.

Nesreća se dogodila oko 12:10 sati, kada je autobus firme “Papović”, koji je prevozio između 30 i 35 putnika na relaciji Nikšić – Podgorica – Cetinje – Budva – Kotor, sletio sa puta i završio na krovu u provaliji. Srećom, u autobusu nije bilo djece.

Hitne službe su odmah reagovale na poziv za pomoć. Spasilačke ekipe su koristile sajle kako bi stabilizirale autobus u provaliji i spriječile dalji pad vozila. Na mjesto nesreće stigli su predstavnici tužilaštva, pripadnici policije, Hitne pomoći i Vatrogasne službe.

Vozač autobusa je priveden u policiju. Prema njegovom iskazu, nesreća se dogodila dok je vozilo pokušavalo da savlada uspon Obzovice u desnoj krivini, kada je autobus udario u bankinu, probio je i sletio u provaliju.

U izvještaju iz OKC Uprave policije se navodi da se detalji nesreće još uvijek utvrđuju. Svi dostupni resursi i jedinice bili su angažirani na licu mjesta kako bi se pružila pomoć povrijeđenima i istražile okolnosti nesreće.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija