I brat Jusufa Nurkića napustio Bosnu i Hercegovinu: Školovanje nastavlja vani

I brat Jusufa Nurkića napustio Bosnu i Hercegovinu: Školovanje nastavlja vani


Kenan Nurkić, mlađi brat zvijezde Portland Trail Blazersa Jusufa Nurkića, napustio je Slobodu.

To je u izjavi za hrvatske medije potvrdio upravo popularni Juka. Otkrio je da njegov šesnaestogodišnji brat karijeru i školovanje nastavlja u Zagrebu.

“Što se tiče priprema, treniram ujutro, treniram navečer, mlađi brat, koji ima 16 godina, upisuje se u Zagrebu u školu, šalimo se da mu uvijek nedostaje jedan papir. Malo sam podcjenjivao ljude koji imaju djecu, smatrajući da to nije takva obaveza. A kada sam dobio dijete od 16 godina rekao sam – ovo je stvarno veliki problem. Ujutro, u šest ili sedam sati, obavim trening tako da tokom dana rješavam svoje obaveze. Prije ili poslije večere pokušam obaviti drugi trening”, rekao je Nurkić, prenosi Sport Centar.

Kenan Nurkić je u Tuzli radio sa trenerima Ozrenom Seleskovićem, a u OKK Slobodi sa Marijom Marijanovićem.

Podsjećamo košarkaš iz BiH Jusuf Nurkić je dobio hrvatski pasoš. Nurkić je na taj način postao državljanin Evropske unije što će mu umnogome olakšati putovanja po svijetu.

Bh. košarkaš je u Hrvatskoj živio od 2012. do 2014. godine kada je igrao za Cedevitu i Zadar, a hrvatski pasoš je dobio po osnovu posebnih zasluga nakon što je podnio zahtjev za prijem u hrvatsko državljanstvo.

Nurkić je nedavno je gradu Zadru poklonio košarkaško igralište u čast legendarnog košarkaša Krešimira Ćosića. Takođe, nedavno se i oženio u Dubrovniku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija