Cvitanović o aferi “Iskaznica”: Komisija za nadzor OSA-e će tražiti izvještaje o iskaznicama OSA-e

Cvitanović o aferi “Iskaznica”: Komisija za nadzor OSA-e će tražiti izvještaje o iskaznicama OSA-e


Predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Ilija Cvitanović rekao je da će danas uskladiti termin sa direktorom OSA Almirom Džuvom za održavanje sjednice jer treba da bude prisutan budući da će se raspravljati o tome kako se iskaznica Agencije našla kod poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Salka Zildžića.

“Na sjednici ćemo zatražiti izvještaje u vezi sa iskaznicom OSA koja se u nekom vrlo čudnom obliku pojavila da na to dobijemo komentar”, rekao je Cvitanović Srni.

Cvitanović smatra da je bolja adresa za te stvari Tužilaštvo BiH nego Komisija za nadzor nad radom OSA dok se ne utvrde sve činjenice.

“Sjednica Komisije će danas biti zakazana i biće održana u veoma kratkom roku”, najavio je Cvitanović.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić lišen je slobode prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OSA.

Zildžić je lišen slobode na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

U Tužilaštvu BiH su rekli da je u radu je predmet koji se odnosi na lica sa američke crne liste, a odnosi se i na navode o zloupotrebi kapaciteta OSA BiH, u okviru kojeg će biti zatražene i informacije o navodima koji su se pojavili o zolupotrebi službenih legitimacija Agencije.

“Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere”, precizirano je iz Tužilaštva BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija