epa10880563 A Kosovo police officer stands guard at a checkpoint on the road near the village of Banjska following an attack, in Kosovo, 24 September 2023. At least one policeman was killed and another was wounded – Kosovo Prime Minister Albin Kurti confirmed on 24 September – in an attack the premier blamed on armed personnel coming from Serbia. Kosovo police have surrounded the local XIV century Serbian Orthodox Banjska monastery, stating the armed assailants are hiding in the premises. The incident comes at a fragile moment in the Kosovo – Serbia European Union-facilitated dialogue to normalize ties between the two parties. EPA-EFE/STR
Povećan broj uhapšenih na sjeveru Kosova

Povećan broj uhapšenih na sjeveru Kosova


Ukupan broj Srba uhapšenih na sjeveru Kosova, za koje se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvom pripadnika policije, povećan je na osam, saopštila je danas kosovska policija.

U saopštenju se podsjeća da je u Banjskoj u ponedjeljak uhapšeno dvoje Srba i dodaje da je u okviru akcije hapšenja zaplijenjena velika količina oružja.

Kako se navodi, zaplijenjena su dva vozila, jedno oklopno vozilo, kao i jedno teško vozilo – bager, u kojima je pronađen veliki broj različitog oružja.

Među oružjem koje je zaplijenjeno su i puška kalibra 30 milimetara, dvije duge puške, odnosno mitraljezi, po jedan snajper, minobacač i automatska puška, 74 šaržera za pušku AK47 i devet pancira.

U saopštenju policije navodi se, takođe, da su u manastiru Banjska pronađene dvije puške AK47, kao i jedan pancir, koji su, kako se tvrdi, odnijeti sa lokacije na kojoj je ubijen jedan pripadnik policije Kosova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija