Emsadu (20) potrebna je naša pomoć: Nakon nesreće ostao je paralizovan

Emsadu (20) potrebna je naša pomoć: Nakon nesreće ostao je paralizovan


Blistava budućnost bivšeg golmana FK Rudar Han Bile nestala je za samo nekoliko sekundi u kobnoj saobraćajnoj nesreći…

Emsad Osmanović, 20-godišnji momak iz Travnika, u saobraćajnoj nesreći je povrijedio kičmu, a nakon operacije je otpušten kući sa paralizom donjeg dijela tijela.

On je bio golman FK Rudar Han Bile, a pored toga što je bio perspektivan sportista, i u srednjoj školi je ostvarivao izvanredne rezultate. Njegova blistava budućnost nestala je za samo nekoliko sekundi u toj kobnoj nesreći.

Sada pokušava da stane na noge i polako uspijeva u tome, samostalno upravlja kolicima, obavlja transfer sa kreveta na kolica, sjedi samostalno bez oslonca, osjeti vodu, ubode, toplo, hladno…

Za nastavak njegove robotske neurorehabilitacije u Hrvatskoj potrebno je 15.187,20 eura. Njegovi roditelji su uz pomoć prijatelja, komšija, prodajom garaže prikupili sredstva za početak liječenja, ali sada su iscrpili sve mogućnosti i potrebna im je naša pomoć.

U tu svrhu Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Emsadu Osmanović, pa tako pozivom na broj 17042 donirate 2 KM. Broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija