Pejaković: Radnički pokret sa svojim advokatima besplatno štititi radničke interese

Pejaković: Radnički pokret sa svojim advokatima besplatno štititi radničke interese


U nedavnom kontroverznom potezu, firma Berau od Fashion Management doo. Zenica, poznata kao dio Preventa odnosno ASA grupacije, izazvala je bijes radničke zajednice Zenice. Ova kompanija je odlučila otpustiti više od 10 radnika zbog njihovog odbijanja premještaja iz Zenice u Visoko i njihove integracije u drugo privredno društvo.

Ovaj čin ne samo da krši duh poštovanja radničkih prava, već i odredbe Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine.

Deset hrabrih radnica BFM grupe suočava se s nepravdom nakon što su godinama posvećeno radile za firmu, samo zato što su odbile nepravedan premještaj. U ovoj teškoj situaciji obratili su se Udruženje građana “Radnički Pokret” koji je odmah reagovao kako bi pružilo podršku ovim radnicima. Angažovali smo advokatsku kancelariju koja će besplatno štititi njihove interese, isto kao što smo to uradili za 38 radnika Prevent Zenica početkom ove godine.

Ovakav postupak BFM grupe ne samo da predstavlja kršenje zakona, već je i jasan pokazatelj neetičkog poslovanja. Rad Udruženja “Radnički Pokret” usmjeren je ka zaštiti prava radnika i osiguravanju pravde u radnom okruženju. Ignorisanje zakona i radničkih prava nije prihvatljivo i neće proći nekažnjeno.

BFM grupacija mora shvatiti da radnici nisu samo resursi, već su srce svake firme. Ignorisanje njihovih prava ne samo da nanosi štetu njima osobno, već i reputaciji cijele kompanije. Ovakve neetičke prakse moraju biti zaustavljene, a prava radnika moraju biti poštovana i zaštićena.

Ova bitka je samo početak.
Radnički Pokret poziva sve radnike u Bosni i Hercegovini da se pridruže našoj borbi za poštovanje, pravdu i radnička prava. Ova nepravda neće proći – mi smo odlučni osigurati da svaki radnik bude čut, zaštićen i poštovan! – izjavio je Dražan Pejaković Predsjednik UG “Radnički Pokret” za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija