SDA: Elvedin Okerić je svojim neznanjem doveo SKS u rang noćnih rijaliti-šou programa

SDA: Elvedin Okerić je svojim neznanjem doveo SKS u rang noćnih rijaliti-šou programa


Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, svojim neznanjem i nesposobnošću, maratonskim sjednicama s desetinama tačaka Dnevnog reda, neprestanim kršenjem Poslovnika i zaobilaženjem propisanih procedura, doveo je Skupštinu Kantona Sarajevo u rang noćnih rijaliti-šou programa, namijenjenih publici s niskih zahtjevima, stoji u saopćenju SDA.

-Nakon godinu dana prenemaganja, različitih političkih vratolomija kojima je spašavala većinu, baveći se političkom korupcijom i stranačkim prelijetanjem, Skupština KS usvojila je Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji je višestruko sporan. Usvojeni Prijedlog pomoći će nastavku pljačkanja javne imovine i dobara koja pripadaju građanima KS, s nesagledivim finansijskim posljedicama. To je zakon namijenjen pojedincima, bogatim privatnicima, njihovim političkim strukturama i strancima.

Trojkin virus banaliziranja i razgradnje parlamentarne kulture i predstavničke demokratije, uspješno se iz Sarajeva prenosi na više nivoe vlasti, a predstavnička tijela u kojima Trojka ima većinu, sve više podsjećaju na scene iz bivših sovjetskih republika, u kojima zastupnici, nakon što nejednako raspodjele politički plijen, jedni druge pljuju, šamaraju i tuku – navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija