U ponedjeljak štrajk upozorenja u srednjim školama u USK

U ponedjeljak štrajk upozorenja u srednjim školama u USK


Sindikat srednjeg obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu (USK) donio je odluku o organiziranju štrajka upozorenja u svim srednjim školama na području tog kantona. Prema toj odluci, nastavnici će prekinuti nastavu u ponedjeljak, 9. oktobra, u trajanju od jednog sata, i to u periodu od 10 do 11 sati.

Odluka o štrajku upozorenja donesena je na sastanku sindikalnih podružnica srednjih škola u USK-u. Kao glavni razlog za ovaj štrajk navodi se nemogućnost Sindikata da postigne dogovor s nadležnima o formiranju Mirovnog vijeća koje bi trebalo rješavati ključna pitanja u području srednjeg obrazovanja.

Ova akcija sindikata ima za cilj skrenuti pažnju na važnost rješavanja problema u srednjem obrazovanju te pokrenuti dijalog s nadležnima radi pronalaženja održivih rješenja za izazove s kojima se suočavaju nastavnici i škole u USK-u. Učitelji i profesori u kantonu nadaju se da će njihov štrajk upozorenja potaknuti konstruktivne promjene u sektoru srednjeg obrazovanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija