U Francuskoj i Monaku razbijena međunarodna kriminalna grupa porijeklom sa Balkana

U Francuskoj i Monaku razbijena međunarodna kriminalna grupa porijeklom sa Balkana


Vlasti Francuske i Monaka su razbile međunarodnu kriminalnu grupu s korijenima na Balkanu, koja je djelovala u tim dvjema zemljama. U okviru policijske operacije, 17 osoba je uhapšeno, a nakon toga su protiv 11 ljudi podignute optužnice, kako je izvijestio “Figaro”.

Osumnjičeni se terete za trgovinu oružjem, drogom i pranje novca putem fiktivnih kompanija, što su ozbiljni kriminalni prekršaji za koje su predviđene kazne zatvora u trajanju do 10 godina.

Prema izvještaju lista “Parisien”, među članovima ove kriminalne grupe nalazili su se i državljani Srbije. Prema informacijama, istragom je otkriveno da je ulogu vođe u organizaciji kriminalne grupe preuzela osoba po imenu B.V., državljanin Srbije, koji se navodno pohvaljivao svojom umiješanošću u ozbiljne kriminalne aktivnosti, uključujući i nasilje prema drugim ljudima.

Tokom pretresa, policija je zaplijenila dva pištolja, više od 19.000 eura u gotovini, luksuzne satove i blindirani automobil Audi A8.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija