Dodik napao Murphyja: Ti si smutljivac, lažov i manipulant

Dodik napao Murphyja: Ti si smutljivac, lažov i manipulant


Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da “otkako su SAD osnovale diplomatsko predstavništvo nikada nisu poslale goreg ambasadora u BiH od aktuelnog Michaela Murphyja o kojem i diplomate drugih zemalja misle isto što on kao predsjednik RS javno govori.”

“Murphy je obični smutljivac, lažov i manipulant. Kaže da se ne osjeća ugroženim od građana RS, što niko nije ni tvrdio. No, istina je da su građani RS ugroženi od njegovog djelovanja u BiH”, naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Murphyjevu izjavu da iako bi predsjednik RS volio da vjeruje da govori u ime svih stanovnika RS, on to ne čini, Dodik je odgovorio da će kao legalno birani predsjednik RS i ubuduće iznositi političke stavove koji odražavaju većinsko raspoloženje u RS jer je većinski i biran i upitao da li Murphy misli da bi on trebalo da govori u ime građana RS.

“Što se tiče njegovog mišljenja da sam u problemima, problemi koji me navodno čekaju kreirao je upravo Murphy, pa je komično kad kaže da on u tome ne bi učestvovao. Nema više u čemu da učestvuje, sve je već uradio – kreirao pravosudni cirkus, odredio izvođače, napisao i optužnicu i presudu. Pored takvih “prijatelja” šta će nam neprijatelji”, poručio je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija