Drama u Banjaluci: Počela deložacija parkinga “Autoprevoza”, prisutan veliki broj policije

Drama u Banjaluci: Počela deložacija parkinga “Autoprevoza”, prisutan veliki broj policije


Okupljanje predstavnika grada Banjaluka i preduzeća “Autoprevoz” povodom preuzimanja u posjed parkinga Stare autobuske stanice u centru grada, koje je zakazao Okružni privredni sud u Banjaluci u korist preduzeća “Autoprevoz” počelo je rano jutros.

Veliki broj policijskih službenika došao je na Staru autobusku stanicu.

Zakazana je deložacija u zadnji tren i u sedam ujutru i premalo je vremena da se organizujemo. Imamo tužbu ‘Autoprevoza’ od 35 miliona KM za izgubljene prihode od naplate parkinga. Druga tužba je na 12 miliona KM za eksproprijaciju Vidovdanske ulice sa kamatama”, kazao je juče Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sladomir Đurić, generalni direktor Autoprevoza, tekao je da je danas treći pokušaj deložacije.

“Danas će to biti završeno. Mi smo dali prijedlog i spremni smo na kompromis, prvi put u 20 godina smo sjeli da pričamo na ovu temu”, rekao je on, te dodao da nije bilo potrebe da se ovaj spor ovoliko dugo vodi.

“Spremni smo da se odreknemo polovine naše imovine i našli smo kompromisno rješenje prihvatljivo za obje strane, a rasi se o imovini od opšteg javnog interesa kao što su Muzej savremne umjetnosti spomenik 12 beba i dio Vidovdanske ulice. Jasno smo rekli da smo spremni bez nadoknade da se odreknemo, te da ga poklonimo našem gradu, kako bismo na ovu agoniji stavili tačku”, kazao je on


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija