Ambasadorica Izraela ljuta nakon današnjih protesta u Sarajevu

Ambasadorica Izraela ljuta nakon današnjih protesta u Sarajevu


Ambasadorica Izraela za Bosnu i Hercegovinu Galit Peleg oglasila se na platformi X (bivši Twitter) nakon što su danas širom BiH održani protesti u znak podrške Palestini.

– Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas – napisala je Peleg.

Kazala je da je Hamas počinio masakr u Izraelu.

– Hamas koristi Palestince u Gazi kao živi štit, 550 hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazu, ubilo Palestince, uključujući Al Ahli bolnicu – navela je na platformi X.

Hiljade građana odazvalo se pozivu Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini na skup za mir, a protiv, kako kažu organizatori, terorizma i agresije izraelske okupatorske sile.

Poručili su da podižu glas protiv ubijanja djece, žena, staraca i ranjenika u bolnicama, izvijestio je Al Jazeerin reporter Emir Skenderagić.

Traže hitnu obustavu granatiranja civila i sprečavanje humanitarne katastrofe te prestanak aparthejda nad njihovim narodom kao i poštivanje međunarodnih ugovora.

Na platou ispred sarajevske Vijećnice okupljeni su nosili zastave Palestine i Bosne i Hercegovine, uzvikivali slogane i nosili transparente s natpisima “Slobodna Palestina”, “Zaustavite genocid u Gazi” i “Sarajevo je uz Palestinu”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija