Cvijanović prisustvovala prijemu u ambasadi Mađarske u Sarajevu: Dodik i Orban su zaslužni za naše odnose

Cvijanović prisustvovala prijemu u ambasadi Mađarske u Sarajevu: Dodik i Orban su zaslužni za naše odnose


Željka Cvijanović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovala je večeras prijemu u ambasadi Mađarske u Sarajevu.

Prijem je upriličen povodom nacionalnog praznika ove zemlje, a pored Cvijanović prijemu su prisustvovali brojni zvaničnici vladajuće koalicije u RS-u poput Nenada Stevandića, Radovana Viškovića i Petra Đokića.

Na prijemu je bila prisutna i predsjednica FBiH Lidija Bradara (HDZ BiH).

“Odnosi RS-a i Mađarske su već nekoliko godina odlični zahvaljujući prvenstveno saradnji koju si započeli Milorad Dodik i Viktor Orban. Zato mi je izuzetno zadovoljstvo što sam večeras u Sarajevu prisustvovala obilježavanju nacionalnog praznika Mađarske”, rekla je Cvijanović.

O saradnji Republike Srpske i Mađarske govorio je i premijer RS.

“Višković je istakao da je saradnja RS-a i Mađarske veoma dobra i izrazio je nadu da će ona biti produbljena kroz rad na zajedničkim projektima. Također, zahvalio se Mađarskoj na podršci investicijama, a podsjetio je da su dvije vlade nedavno potpisale memorandum o saradnji”, saopćeno je iz Vlade RS-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija