(VIDEO) Oglasila se policija: Samo je intervencija dvojice svjedoka spriječila najgore

(VIDEO) Oglasila se policija: Samo je intervencija dvojice svjedoka spriječila najgore


U njemačkom gradu Beblingen jučer se odigrala prava drama, ali na sreću zahvaljujući građevinskim radnicima sa Balkana, otmičar je spriječen da sa parkinga koji se nalazi u blizini gradilišta, ukrade dvoje maloljetne djece.

Kako saznaje portal Crna-Hronika sve se odigralo jučer 25.10.2023. godine kada je muškarac pokušao ubaciti u kombi marke VW, dvoje maloljetne djece. Brzom reakcijom radnika ali kasnije i policije, muškarac je lišen slobode i otuđen na doživotnu kaznu. Na svoj kombi postavio je foliju kako se djeca ne bi mogla vidjeti da su unutra. Dušak i Dragan su bagerima blokirali put, te oslobodili djecu – piše Crna-Hronika.

“Evo ga, uspjeli smo iz ovog auta sad oteti, ne jedno nego dvoje djece. Evo ih vamo, momčići. Baja je folije stavio na auto i kidnapovao je dvoje djece. Tu je kolega bio, Dragan. Moj bager je tu, sve je preprečeno brzinski, i uspjeli smo djecu spasiti brzinski. Evo ko je zlikovac. Danas je po skraćenom postupku osuđen doživotno bez mogućnosti plaćanja kaucije i bez mogućnosti pomilovanja.” – izjavio je heroj Duško V. iz Knina.

Video snimka prikazuje sivi Volkswagen T5 kojemu su prozori obloženi folijom. Uz vozilo su spasioci, a vidi se i dječak.

– Uspjeli smo iz ovog auta spasiti ne jedno nego dvoje djece. Jedno dijete je već bilo u vozilu, govori Duško. Kako na video snimci govori Duško, on i njegov kolega Dragan su bagerima blokirali put otmičaru i zadržali otmičara do dolaska policije.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, svjedoci su vidjeli kako nepoznati muškarac pokušava uvući 10-godišnjeg dječaka u vozilo. Dječak je vrištao što je privuklo pozornost radnika. Otmičar (51) je uhićen i priveden u policijsku postaju.

– Samo je intervencija dvojice svjedoka spriječila najgore, priopćila je policija.

– Policajci kriminalističke policije Ludwigsburga su uhitili muškarca i nalazi se u policijskom pritvoru, kažu istražitelji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija