Hadžibajrić zvani “Beg” iz nekog razloga počastio policajca Šehovića sa 1.000 KM

Hadžibajrić zvani “Beg” iz nekog razloga počastio policajca Šehovića sa 1.000 KM


Tužilaštvo Kantona Sarajevo, radeći na predmetu protiv Ibrahima Hadžibajrića, sada već bivšeg načelnika Općine Stari Grad koji se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, došlo je i do informacija da je Beg, kako mu je bio nadimak na Skyu, „častio“ i pojedine policijske službenike Federalne uprave policije (FUP).

Našli kolegu

Protiv Hadžibajrića jučer je podnesen novi izvještaj Tužilaštvu, u kojem se navodi da je nenamjenski potrošio više od 154.000 KM. Radeći na ovom predmetu, pripadnici FUP-a tako su na spisku našli i svog kolegu.

Riječ je o Nerminu Šehoviću, nedavno smijenjenom šefu Detašmana u Zenici, koji je ostao i bez pristupa tajnim podacima.

Prema informacijama „Avaza“, istraga FUP-a za sada je pokazala da je Hadžibajrić uplatio 1.000 KM Šehoviću, navodeći to kao neku vrstu donacije!?

Pitanje je za šta je Hadžibajrić platio policajcu Šehoviću, inače u to vrijeme uposleniku FUP-a u ZDK, i kakva je njihova povezna tačka. To jeste, da li je riječ o nekoj vrsti mita da se stopira istraga koju je vodio FUP?

Inače, ime Šehovića već je spominjano kada je riječ o saradnji s osobama iz kriminalnog miljea, što je otkriveno na Skyu, zbog čega je i smijenjen, a mjesecima je već na bolovanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija