Podignuta optužnica protiv Željka Stekića zbog šverca kokaina

Podignuta optužnica protiv Željka Stekića zbog šverca kokaina


Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Željka Stekića, rođenog 1969. godine u opštini Šabac, koji se nalazi u pritvoru.

Optuženi se tereti da je, 1. septembra ove godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno izvršio međunarodni prenos opojne droge „kokain“ u količini od oko pola kilograma (500,606) grama sa područja Srbije na područje Bosne i Hercegovine.

Navedenu opojnu drogu, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu dostiže iznos od više desetina hiljada KM, zapakovanu u PVC vreće optuženi je sakrio u pretincu ispod suvozačevog sjedišta automobila kojim je upravljao, a pronađena opojna droga je nakon izvršenog pretresa oduzeta od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Optuženi se tereti da je vršio neovlaštenu međunarodnu prodaju i prijenos supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija