Zbog velikog nevremena osam osoba ostalo zarobljeno na Boračkom jezeru

Zbog velikog nevremena osam osoba ostalo zarobljeno na Boračkom jezeru


Najmanje osam osoba je ostalo zarobljeno na Boračkom jezeru nakon velikog nevremena.

“Zarobljeni smo na Boračkom jezeru. Nevrijeme nam ne dozvoljava da napustimo naše domove i zaista ne znamo šta nas čeka u narednim satima”, govori Sarajka Najda Vranić za Radiosarajevo.

Kaže da su tamo zarobljeni sa još tri bračna para.

Loši vremenski uvjeti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine uzrokovali su veliku poplavu na Boračkom jezeru, gdje Naida provodi vikendom odmor, zajedno sa ostalim prijateljima.

“Životno nismo ugroženi, ali ne možemo doći do prodavnice da kupimo sve što nam je potrebno. Srećom, imamo dovoljno hrane. U svojim vikendicama smo sigurni, ali ne smijemo izaći vani na otvoreno. Nadam se da noć neće biti teška i da sa novom kišom, neće doći do još veće katastrofe”, priča Vranić, koja dodaje da je u nekoliko navrata nestajala i električna energija.

Ona kaže da su mještani Boračkog jezera Općini Konjic više puta ukazivali na ovaj mogući problem. No, nije bilo sluha…

“Šute i vidite šta se na kraju dogodi. Vjerujem da će ova situacija za njih biti velika opomena da se u budućnosti nađe rješenje. Ljudski životi su najvažniji”, kazala je Najda Vranić za Radiosarajevo, dodajući da je sličan problem dogodio i prošle 2022. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija