(VIDEO) Hrabri 26-godišnji Sarajlija gasio požar sa vatrogascima: “Mislili su da sam kolega u civilu”

(VIDEO) Hrabri 26-godišnji Sarajlija gasio požar sa vatrogascima: “Mislili su da sam kolega u civilu”


Na otvorenoj pijaci u sarajevskom naselju Otoka danas je u poslijepodnevnim satima izbio požar. Požar na pijaci u sarajevskom naselju Otoka u fazi je likvidacije i ekipe se počinju vraćati s terena, potvrđeno je u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo.

Pričinjena je velika materijalna šteta na objektu i na robi trgovaca koji su svoje štandove imali na sarajevskoj pijaci. Nezvanično saznajemo da je šteta procijenjena preko 1.000.000 KM.

U gašenju požara učestvovalo je oko 50 vartogasaca sa 17 vozila i veliki broj Sarajlija koji su na sve moguće načine pomagali hrabrim vatrogascima u borbi sa vatrenom stihijom.

Jedan od njih je i hrabri 26-godišnji Ermin Rađo iz Sarajeva koji je kao slučajni prolaznik postao vatrogasac. Ovaj mladić je sve vrijeme pomagao pripadnicima PVB Kantona Sarajevo a profesionalni vatrogasci su na trenutak pomislil da je to njihov mlađi kolega.

Ermin je sa svojom suprugom uputio se u obližnu apoteku po lijekove, nije mogao ignorisati plač, vrisku i galamu te je odlučio pomoći.

 

“Ono što je najvažnije, evakuacija radnika je bila i na sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Od samog početka požara sam s nekoliko momaka tražili crijeva iz hidranta obližnih zgrada u okruženju jer na lokaciji nije bilo dovoljno crijeva.

Kad sam prolazio vidio i čuo sam majke i djecu kako su plakali. Iskreno ni najmanje nisam mislio na sebe, nego na ljude koji su unutra. Ipak je nedjelja, pazarni dan što bi se reklo.

Ljudi su vrištali, plakali. Što zbog trgovina, radnji, robe, pa čak i djece koja su bila zaključana u zgradi pored požara. Tu smo spasili dječaka i jednu malu macu, i onda smo nastavili gasiti požar.

Neki od nadređenih vatrogasaca su mi rekli da sam snalažljiv i hrabar čak su mislili da sam njihov kolega u civilu. Iskreno cijelog života, kao mladi sam želio da budem vatrogasac. Zašto se na vrijeme nisam prijavio ne znam.

Stalno sam mislio da mi u ovoj zemlji treba štela za takav posao. Bilo kako bilo, drago mi je da sam pomogao na svoj način koliko sam mogao. Opet bih isto uradio! – izjavio je hrabri Ermin Rađo za portal Crna-Hronika.

Prošle sedmice ostao je bez posla, u ponedjeljak se planirao prijavi na biro. Ermin se nada da će država bar refundirati račun za medicinski pregled koji je morao obaviti poslije gašenja požara u Sarajevu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija