Rekorder iz Vogošće počinio čak 134 prekršaja

Rekorder iz Vogošće počinio čak 134 prekršaja


Pitanje nesavjesnih vozača u Sarajevu i širem području Sarajevskog kantona postalo je ozbiljan problem.

Najnoviji podaci iz Ministarstva unutarašnjih poslova Kanstona Sarajevo pokazuju poražavajuće brojke i iznose koji ukazuju na problem u saobraćajnom sistemu.

Najveći problem koji se ističe je taj što se dosadašnja praksa i kaznena politika nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini pokazala neefikasnom u borbi protiv ovih višestrukih povratnika. Isto tako, neki nesavjesni vozači postali su čak popularni na društvenim mrežama poput TikToka, a o njima su snimljeni i TV prilozi.

Samo u prvih devet mjeseci tekuće godine, pripadnici Uprave policije MUP-a KS su oduzeli čak 51 vozilo od višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Nadalje, podaci otkrivaju da ukupni dug nesavjesnih vozača iznosi čak 1.077.406,71 KM na dan oduzimanja ovih vozila. Ovo znači da njihov dug u prosjeku iznosi oko 21.000 KM po osobi, no pojedinci duguju znatno više.

Kada se radi o organizacijskim jedinicama MUP-a KS, najviše vozila oduzeli su pripadnici Policijske uprave Hadžići – Trnovo (11) te Policijske uprave Novi Grad (10). Jedinica za saobraćaj MUP-a KS oduzela je 8 vozila. Slijede PU Ilidža (5), PU Stari Grad i PU Centar (po 4), PU Vogošća (2), te PU Novo Sarajevo i PU Ilijaš (po 1).

Kada se radi o starosnoj strukturi nesavjesnih vozača, nema jasnog pravila. “Ne preovladavaju mlađi vozači, zastupljene su jednako sve dobne strukture, od mladih do osoba starije životne dobi.

Osim navedenog, ovih 50 vozača napravilo je čak 951 prekršaj, s rekorderom iz Vogošće koji je počinio čak 134 prekršaja. Najčešći prekršaji su prekoračenje brzine i vožnja neregistrovanih automobila.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija