Jutra postaju hladna: U BiH sutra najavljen snijeg

Jutra postaju hladna: U BiH sutra najavljen snijeg


U subotu će Bosna i Hercegovina biti pod utjecajem nestabilnog vremena, donoseći pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i snijegom na planinama. Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izvještava da će padavine postepeno slabit i prestati tokom poslijepodneva, uz djelomično razvedravanje.

Temperature zraka bit će razmjerno blage, s jutarnjim temperaturama od 4 do 12 °C, dok će maksimalne dnevne temperature kretati od 6 do 14 °C.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno jutro u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne, dok će se u ostatku zemlje pojaviti sunce, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano jutro, s postupnim naoblačenjem tokom dana. U kotlinama Bosne i uz riječne tokove moguća je magla. Vjetar će biti slab južni i jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 8 °C, a maksimalne dnevne od 10 do 16 °C.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne i noću moguća su kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, uglavnom zapadni i jugozapadni. Temperature zraka kretat će se od 6 do 18 °C, s najvišim vrijednostima na sjeveru zemlje.

Sveukupno, pred Bosnom i Hercegovinom su nestabilni dani, s oscilacijama u temperaturama i promjenjivim vremenskim uvjetima. Vozači i građani se pozivaju na oprez u saobraćaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija