Građani ogorčeni, policija nenadležna: Bagerista srušio stablo u centru grada

Građani ogorčeni, policija nenadležna: Bagerista srušio stablo u centru grada


Ogorčeni Banjalučanin Velibor K. svjedoči o događaju koji se odigrao usred bijelog dana u centru grada. Vozač bagera, bez ikakvog obezbjeđenja ili zaštite, krenuo je s rušenjem starog drveta, a kada je primijetio da ga Velibor snima telefonom, bahato je krenuo prema njemu, pokušavajući ga preplašiti.

Velibor kaže da je drvo bilo staro najmanje 60 godina. Vozač bagera je, koristeći kašiku, krenuo s kidanjem grana i rušenjem drveta, a mjesto nije bilo adekvatno obezbijeđeno, što je predstavljalo opasnost po prolaznike.

Kada je Velibor upitao vozača za razlog rušenja, ovaj je tvrdio da mu je to naložila firma, odbijajući pritom otkriti naziv kompanije. Zatim je, primijetivši da ga Velibor snima, vozač bagera krenuo prema njemu vozilom, pokušavajući ga preplašiti.

Incident je odmah prijavljen policiji, ali Velibor izražava iznenađenje neadekvatnom reakcijom nadležnih organa.

– Oko pola sata sam čekao da dođe policija, a kada su došli popričali su s njim i rekli da oni nisu nadležni za to. Naveli su i kako im je on rekao da ima dozvolu, a nije je ni pokazao! Pokazao sam i da vozač vozi bager u čarapama, ali su policajci odgovorili da nisu nadležni ni za to – pojašnjava sagovornik.

Rušenje drveta kod „Tržnice“ posmatrali su i ostali Banjalučani koji su se tu zatekli.

– Ovo je užas. Da se tako ruše drveće i da to radi ko stigne. Banja Luka je bila poznata kao grad sa puno zelenila i drveća, ali se zadnjih godina pretvorila u grad betona. Ovo je nedopustivo – rekla je jedna Banjalučanka dok je posmatralo kako bager kida drvo.

Okupljeni ističu da su drvo vjerovatno rušili zbog parkinga koji se tu pravi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija