Suljagiću pisali da ga je kupio Svjetski jevrejski kongres

Suljagiću pisali da ga je kupio Svjetski jevrejski kongres


– Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda – poručio je Suljagić

Nakon optužbi Udruženja “Palestinska zajednica u BiH” koja je, između ostalih, Direktoru memorijalnog centra Srebrenica Emiru Suljagiću spočitala nedostatak reakcije na izraelske ratne zločine u Gazi, oglasio se i sam Suljagić.

– Na stranu, za trenutak, eksplicitni antisemitizam sadržan u ovoj izjavi – naime, da nas je Svjetski jevrejski kongres ‘kupio’ i da smo samim tim ‘prodali’ kosti naših očeva – dok sam u Memorijalnom centru Srebrenica našu politiku vodićemo mi i niko drugi, vođeni našim vrijednostima i interesima”, poručio je danas direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, a zatim dodao i sljedeće:

– Amandman: u aprilu iduće godine mi ističe mandat i biće raspisan konkurs za direktora Memorijalnog centra Srebrenica. Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda – poručio je Suljagić.

Amandman: u aprilu iduće godine mi ističe mandat i biće raspisan konkurs za direktora @SrebrenicaMC. Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda

Poslije je još dodao:

“I da vam dam mali uvid u prirodu posla: trenutak kad napustite kancelariju, boravite na neprijateljskoj teritoriji. Svako preko 50 godina koga sretnete u gradu u kojem živite je potencijalni ratni zločinac, a lokalna vlast redovno poziva na vaš linč. Bujrum. A sad botujte drugdje”, poručio je Suljagić, zaključivši kako “između Hamasa i četnika nema razlike”.

I da vam dam mali uvid u prirodu posla: trenutak kad napustite kancelariju, boravite na neprijateljskoj teritoriji. Svako preko 50 godina koga sretnete u gradu kojem živite je potencijalni ratni zločinac, a lokalna vlast redovno poziva na vaš linč. Bujrum. A sad botujte drugdje

Udruženje Palestinska zajednica u BiH prozvala je Suljagića i nekoliko drugih Srebreničana poput Ćamila Durakovića, Munire Subašić i Hamdije Fejzića zbog neoglašavanja dok traje masovno stradanje palestinskog naroda.
“Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom”

– Palestinska zajednica u BiH je iznenađena da je, od početka izraelske agresije pa do danas, izostala podrška narodu Palestine od strane onih od kojih smo je najviše očekivali i koji su preživjeli golgotu sa kojom se danas suočava naš narod, od naše braće iz Srebrenice.

Emir Suljagić: Uistinu, između Hamasa i četnika nema razlike

Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, direktor MC Potočari Emir Suljagić, predsjednica Udruženja majki Srebrenice Munira Subašić i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić mogu nijemo posmatrati snimke iz Palestine”, saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.

Da li je uticaj povezanosti MC Potočari sa Svjetskim jevrejskim kongresom toliko jak da Srebreničani zatvore oči nad slikama koje iz Palestine gledamo svaki dan? – saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija