Foto: Siniša Pašalić/Ringier
(VIDEO) Pogledajte kako su bivši borci VRS-a dočekali Nikšića i Konakovića u Banjoj Luci

(VIDEO) Pogledajte kako su bivši borci VRS-a dočekali Nikšića i Konakovića u Banjoj Luci


Premijer Federacije BiH i lider SDP BiH Nermin Nikšić i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković stigli ispred zgrade Gradske organizacije SDP u Banjaluci gdje se prethodno okupilo stotinjak pripadnika Boračke organizacije Republike Srpske kako bi iskazali protest zbog najavljenog dolaska članova te stranke povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Okupljeni su Konakovićev i Nikšićev dolazak ispratili uzvicima nezadovoljstva i zvižducima.

Konaković i Nikšić se, međutim, nisu obazirali na okupljene borce već su ušli u zgradu Gradske organizacije SDP BiH u naselju Borik, piše Srpskainfo.

Za to vrijeme policija Republike Srpske je napravila kordon kako bi spriječila okupljene da priđu Nikšiću i Konakoviću.

Podsjećamo, nezadovoljni borci su se prethodno okupili ispred zgrade “M:tela”, odakle su mirnom šetnjom otišli do hotela “Meriot” gdje su iz SDP ranije najavili svoj dolazak.

U hotelu im je rečeno da su rezervacije otkazane, pa su se okupljeni uputili do sjedišta Gradske organizacije SDP BiH u Banjaluci.

Ispred zgrade je došla i policija kako bi spriječila da dođe do nekog incidenta.

Okupljeni borci pozivaju članove SDP BiH da izađu iz zgrade.

“Nećemo im ništa, što su se sakrili kao miševi”, rekao je jedan od okupljenih boraca.

Podsjećamo, Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, koji je planiran za 25. novembar sa početkom u 10 sati u Banjaluci.

Nakon ovoga, Gradska organizacija SDP Banjaluka najavila je da će održati svečanu akademiju povodom Dana državnosti u Banjaluci u hotelu Meriot, koja je u međuvremenu otkazana.

Planirano je bilo da svečanoj akademiji prisustvuju delagati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije, potpredsjednici Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer i ministri u Vladi Federacije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija