Oglasio se vozač: “Preuzeo sam volan par minuta prije nesreće. Nisam bio pijan, ne sjećam se kako je došlo do nesreće”

Oglasio se vozač: “Preuzeo sam volan par minuta prije nesreće. Nisam bio pijan, ne sjećam se kako je došlo do nesreće”


Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Abdul Aziz Benbaz El Wakil (23), rođenog u Mostaru, zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Riječ je o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 31. jula 2021. godine u četiri sata ujutro u mjestu Liješnica na magistralnom putu M-17 Žepče – Maglaj.

Optuženi se tereti da je, upravljajući automobilom Chevrolet, izazvao nesreću u kojoj je poginulo dvoje mladih koji su se nalazili u njegovom vozilu. Optuženi je, također, teže povrijeđen.

U nesreći su učestvovali Chevrolet i dva teretna vozila, oba marke Man.

Za Crnu-Hroniku govorio je Abdul Aziz Benbaz El Wakil (23) koji je još uvijek potresen tragedijom koja se dogodila te kobne subote.

“Što se tiče ovog predmeta ovo je tek optužnica.. nije bilo ročiste ni jedno. Optužba je trenutno u procesu dokazivanja. Što se tiče udesa ja sigurno znam da sam se pridržavao zakona na ceste te da sam oprezno vozio. I to će da se dokaže u daljem postupku.

Uostalom osobe koje su smrtno stradale su moja porodica. Te najbliže meni dvije osobe koje su bile. Taj dan sam ja otišao da njima pomognem jer su bilo na ulici te nisu imali prijevoza. Naglašavam da sam nakon odmora i spavanja preuzeo volan par minuta prije stravičnog događaja usljed čega mi je preminuo najblizi prijatelj (brat).

Dodajem na to da je on brat od moje žene kojeg poznajem veliki broj godina te da sam ja jedva preživio i usljed tih posljedica sam ostao invalid. Još jednom ponavljam, ne sjećam se kako je bio udes ali znam dobro da nisam vozio nezakonito, to jeste da nisam ni preticao na rizik niti sam brzo vozio. Kako god predmet je u dokazivanju.. Nisam bio pijan, nadrogiran, jer sam vjernik te ne koristim takve stvari.

Te će se na zadnjem ročistu odlučiti presuda. Psihicki sam ostao nestabilan nakon ovog stravičnog događaja te i fizički kako sam naveo prije. Nisam protiv zakona za nepažljivu vožnju. I da svako ko izazove svojim bahatim ponašanjem nešto slično ovom treba da odgovara. A ne bi volio nikome da se ponovi ovakav stravičan slučaj pa ni svome najgorem dušmanu.” – izjavio je Abdul Aziz Benbaz El Wakil za portal Crna-Hronika.

Nastradali su Merima Ć. (16) i Hamza Račević (19), mladi bračni par iz Zenice. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj pomagali su u izvlačenju tijela iz uništenog automobila.

Neoprezna vožnja

U optužnici je navedeno da je vozač Chevroleta vozio neoprezno i nedovoljno pažljivo, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa. On je u jednom trenutku prešao u lijevu saobraćajnu traku te udario u teretnjak kojim je upravljao A. S. iz Kaknja.

Potom je Chevrolet udario u drugi teretnjak kojim je upravljao A. G. iz Sarajeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija