Zastupnik Lemezan traži dodatna sredstva za subvenciju mladima u KS koji rješavaju stambeno pitanje

Zastupnik Lemezan traži dodatna sredstva za subvenciju mladima u KS koji rješavaju stambeno pitanje


Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Redžo Lemezan uputio je inicijativu Vladi KS s ciljem osiguranja dodatnih sredstava kako bi se proširila podrška za rješavanje stambenih pitanja mladih.

Javni poziv za subvencioniranje stambenog rješenja već je privukao veliki broj prijava, no postojeće sredstva nisu dovoljna da obuhvate sve koji zadovoljavaju uslove.

Vlada KS je već izdvojila 5,5 miliona KM za subvencioniranje stambenog rješenja, što bi moglo zadovoljiti oko 460 mladih osoba s iznosom subvencije od 12.000 KM.

Međutim, s preko 1.200 prijava, očekuje se da će oko 1.000 mladih ispunjavati uslove. Zbog toga Lemezan traži proširenje budžeta kako bi se osiguralo da svi koji ispunjavaju uslove dobiju podršku.

“Iznenađujuće veliki odziv od preko 1.200 prijava ukazuje na snažnu potrebu u našoj zajednici. Očekujemo da će oko 1.000 mladih ispuniti uslove. S obzirom na ovu situaciju, podnosim inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo obezbijedi dodatna sredstva kako bismo obuhvatili sve mlade koji ispunjavaju uslove,” istakao je Lemezan.

Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS napomenuto je da je ovo najveći broj zahtjeva od 2017. godine, kada je prvi put raspisan ovaj javni poziv. Očigledno je da postoji izražena potreba za podrškom mladima u rješavanju stambenih pitanja, te se očekuje daljnje djelovanje kako bi se osigurala odgovarajuća podrška iz budžeta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija