Šta se desilo u diskoteci “Fair Play”: Gazda kaže da su ga pokušali reketirat a Nikola da su ga pretukli

Šta se desilo u diskoteci “Fair Play”: Gazda kaže da su ga pokušali reketirat a Nikola da su ga pretukli


Dana 21.11.2023. godine u 23,50 sati dežurna služba Policijske stanice Žepče je obaviještena da je u ugostiteljskom objektu Disko Club “Fair Play” u Ponijevu od strane osobe N.K. (rođen 1995. godine) iz Lupoglava razbijen aparat i mlin za kafu, nakon čega je isti fizički napadnut od strane osobe S-L.P. ( rođen 1998. godine) iz Žepča.

Od strane istražitelja Policijske uprave Žepče izvršen je uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca, dok policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Redakciji portala Crna-Hronika kontaktirala je obje strane i vlasnika navedenog objekta kao i Nikolu kako bi javnost bila upoznata sa obje strane priče.

Leo Pervan vlasnik diskoteke kaže da su ga navedene osobe sa video snimka pokušale reketirati i iz njega iznuditi novac.

 

“Oko ponoći sam dobio poziv od konobarice da je Nikola Keškić koji je došao dole u kafić. Radi se o momku koji je nedavno izašao iz zatvora jer je nakupio raznoraznih dijela zbog pljačke kladionice Betlive na Brankovicu gdje je prijetio radnici kladionice da će je sa željeznom polugom pretući ako pazar ne preda.

Prijavljivan je i zbog lupanja lokalnih kafića. Radi se o momku koji konstantvno pravi probleme u Žepču i teži je korisnik opijata. Kada sam ga prošli mjesec iz kluba izveo napolje jer ima zabranu prilaska mom ugostiteljskog objektu, poćeo je pisati prijetnje po društvenim mrežama a ja sam dobio informaciju da sprema ekipu opasnih momaka da polupaju cijeli lokal.

Kada me je konobarica informisala da je on došao sa jos trojicom likova pretpostavio sam da je to. Reket. Dotični još sam uđe u šank da sebi piće uzme namjerno provocirajući prisutne.

Ja sam sišao dole i rekao mu da napusti objekat zbog zabrane nakon čega je on počeo da razbija i fizički krene prema meni nakon čega sam morao reagovati kako sam reagovao” – izjavio je Leo Pervan, vlasnik ugostiteljskog objekta za portal Crna-Hronika.

I Nikola Keškić se sam obratio portalu Crna-Hronika kako bi ispričao svoju stranu priče.

“Javljam se da demantujem vaše objave u vezi slučaja koji ste objavili od prije par dana što se desilo u diskoteci u Žepču. Kao prvo samo sam ja imao usmenu zabranu od gazde kluba, naišli smo tu usput i ja sam rekao da mi se ne ide tamo ali smo ipak otišli i u miru smo mislili popiti piće.

Kad smo došli nije bilo usluge, bila su dva stola od po nekoliko momaka i djevojaka. Pitali smo za konobara rekli nam da će doći. U tome dolazi sin od gazde kluba sa teleskopskom palicom, mene naziva svakakvin imenima i mojim prijateljima govori da napustim,ne meni I tu je mene samo bijes neki ufatio i odgurnuo sam aparat ne u namjeri da ga bacim, bio je na kraju sanka i pao je.

Krenuo sam jaknu sa stolice da uzmem pa ćemo vani, dalje ali dotični tatin sin i udara me s leđa po pola potiljka. Dva udarca u glavu i dva pod rebra. Ja se sjećam samo zvuka udarca u glavu i to jest par minuta poslije ne znam ništa. Svi pričaju o je*enom aparatu a ja ne znam kako sam preživio te udarce u glavu” – izjavio je Nikola Keškić za portal Crna-Hronika.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija