Na UKC-u RS od sutra obvezne zaštitne maske

Na UKC-u RS od sutra obvezne zaštitne maske


Univerzitetski klinički centar (UKC) RS uveo je obavezu nošenja zaštitnih maski za sve zaposlene, pacijente i posjetitelje od sutra, kao dio mjera za sprječavanje i suzbijanje respiratornih infekcija, uključujući i zarazno oboljenje COVID-19.

U saopćenju iz ove zdravstvene ustanove, ističe se da je donesena odluka o obaveznom nošenju zaštitnih maski tokom boravka u UKC RS. Ova mjera ima za cilj povećanje sigurnosti i smanjenje rizika od širenja zaraznih bolesti, posebice u kontekstu trenutne pandemije.

Univerzitetski klinički centar RS poziva sve korisnike svojih usluga, uključujući zaposlene, pacijente i posjetitelje, na poštivanje ove mjere te saradnju u očuvanju zdravlja i sigurnosti svih prisutnih u zdravstvenoj ustanovi.

Ova mjera pridružuje se nizu preporučenih postupaka sširom svijeta s ciljem suzbijanja širenja zaraze COVID-19 i drugih respiratornih infekcija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija